O NAS

Zgodovina

  ZAČETKI 

V letu 1972 je nekaj zanesenjakov na pobudo Jožeta Barage in Rudija Bajde na mestu, kjer se danes nahaja igrišče za inline hokej, uredila asfaltno teniško igrišče. Naslednjih nekaj let – vse do registracije teniškega kluba – je na tem mestu igralo vedno več samoukov, pretežno iz vrst košarkarjev, nogometašev, hokejistov in še koga. Največji projekt leta 1977 je bil izgradnja treh asfaltnih igrišč, ki so se zgradila na območju, kjer je bil prej ribnik. Registrirali smo Teniški klub Konjice, kot predsednik pa je bil izvoljen Franci Skerbinek. 

 

RAST KLUBA 

 Po tem projektu smo pričeli spodbujati tudi več družabnih in tekmovalnih dogodkov. Udeležba na domačih klubskih turnirjih je bila že od vsega začetka izredno lepa, običajno med 20-40 igralcev. Turnirji so bili organizirani pogosto in postopoma se je začela dvigovati tudi kakovost igranja. Vedno bolj nas je zanimalo, kako igrajo drugod in začeli smo se povezovati s  klubi iz Celja, Žalca, Velenja, kasneje tudi s Slovensko Bistrico in ŽTK Mariborom ter drugimi. S temi klubi smo pogosto organizirali prijateljska srečanja ali bili na njih povabljeni.

Pod predsedstvom Jožeta Barage smo v večini s prostovoljnim delom zgradili še tri peščena igrišča (današnja zgornja igrišča), spodnja igrišča pa okoli leta 1990 spremenili v peščena.

 

DVIG KAKOVOSTI IN LIGE

Prijavili smo se v t.i. Celjsko ligo in tam igrali tri  sezone – do leta 1983. Zatem smo igrali v 2. slovenski teniški ligi in se po dveh uspešnih sezonah in dodatnih kvalifikacijah v Velenju na presenečenje mnogih uvrstili v 1. slovensko ligo! To je bil za tisti čas izjemen uspeh, saj smo igrali izključno sami domači igralci. V 1. slovenski ligi smo sicer igrali le eno sezono, saj se z ekipami, kot so bile Olimpija Ljubljana, Triglav Kranj, Koper, Domžale in druge nismo mogli enakovredno meriti, zmagali smo le kakšen dvoboj.

Naslednje sezone smo zopet tekmovali v 2. slovenski ligi, tokrat že z nekaterimi mlajšimi domačimi igralci. V teh letih so za klub nastopali: Rudi Bajda, Jože Baraga, Franc Juhart, Gorazd Pinter, Dušan Keblič, Mladen Kidrič, Srečko Širca, Štefan Kračun, Gorazd Polanec, Boris Letnar, Samo Onič, Srečko Krušič, Primož Gorinšek, Samo Pinter, Jaka Gaber in drugi. Možno je, da je kateri izmed igralcev izpuščen, vendar nenamerno. Nekateri od teh igralcev smo poleg slovenske teniške lige igrali tudi na različnih turnirjih, ki jih je organizirala TZS, prav tako pa smo močne turnirje pod okriljem TZS organizirali tudi v Slovenskih Konjicah.

 

ZA ZAKLJUČEK  

V tistih letih smo nekateri opravili tudi prve vaditeljske in trenerske tečaje in sčasoma smo znanje stroke vedno bolj prenašali tudi na ostale člane kluba in predvsem na otroke.

Za tako dolgo obdobje delovanja bi lahko zapisali še ogromno zanimivosti, zapisano pa naj zadošča vsaj za vpogled v klubsko zgodovino, da ne bo pozabljena.

 

 

Zapisal: Gorazd Pinter